افزایش مدت زمان رابطه جنسی و جلوگیری از انزال زودرس بین زوجین
گلچین مقاله از : دكتر مجتبی پوراحمد
یكی از رایج ترین سوالاتی كه در مبحث ارتباط جنسی مطرح می گردد به شرح زیر می باشد :
” چگونه می توانم مدت زمان رابطه ی جنسی ام را افزایش دهم؟”
پاسخ اول و آخر به پرسش اخیر چیزی جز این نیست: فرد باید توانایی كنترل انزال را پیدا كند تا بواسطه ی آن از انزال زودرس جلوگیری بعمل آورده و نهایتاً مدت زمان بیشتری به رابطه ی خود ادامه دهد !
اما چگونه؟ در این مقاله قصد داریم تا برترین و بی نظیرترین تكنیك های موجود در خصوص نحوه ی بالابردن مدت زمان ارتباط جنسی را به شما آموزش دهیم :
از فنون و ترفندهایی كه به واسطه ی آنها می توان انزال را به تعویق انداخت، اطلاع دارید؟
درست لحظه ای كه حس انزال به شما دست می دهد، بایددست نگه دارید و برای چند لحظه فشار جنسی موجود بر روی خودتان را كاهش دهید. این امر سبب می شود تا برانگیختگی شما قدری افت پیدا كند و راحت تر بتوانید به ادامه ارتباط عاشقانه ی خود بپردازید. شاید در نگاه اول كار ساده ای به نظر برسد، اما به شما اطمینان می دهیم كه به نوبه ی خود یكی از موثرترین شیوه هایی است كه به وسیله ی آن می توانید مدت زمان بیشتری را در تختخواب باقی بمانید . یكی دیگر از روش های حیرت انگیز، فشردن پرینه است .
پرینه (یا میان دو راه) به حدفاصل میان بیضه و مقعد اطلاق می شود. در این قسمت یك نقطه ویژه وجود دارد كه اگر با انگشت خود به آن فشار وارد كنید، می توانید از انزال جلوگیری بعمل آورید. البته شاید قدری طول بكشد تا جای دقیق آنرا پیدا كنید، اما زمانیكه متوجه محل دقیق آن بشوید، می توانید به طور شگفت انگیزی انزال را به تعویق بیندازید .ما تکنیک “فشردن” را به شما پیشنھاد نمی کنیم. چراكه چندان خوشایند نبوده، همراه با درد است و اثر بخشی آن در حد مطلوب نمی باشد. اگر به آن اندازه به آلت تناسلی خود فشار وارد كنید كه حس انزال برطرف گردد، مسلماً باید این فشار زیاد باشد و بیشتر جنبه ی نوعی تجاوز بیرحمانه به خود می گیرد .شاید این شیوه تا حدی در به تعویق انداختن انزال به شما كمك كند، اما هیچ گاه به عنوان بهترین گزینه برای عدم خروج منی تلقی نمی شود. حال به تشریح ادامه ی گزینه های موثر خودمان می پردازیم :
از شدت برانگیختگی فردی در كل مدت نزدیكی آگاه باشید
البته منظور ما این نیست كه آنقدر ذهن خودتان را درگیر این مسئله كنید كه به طور كلی دچار وسواس فكری شوید. اگر بیش از اندازه به این موضوع اهمیت بدهید، مزیت لذت بردن از ارتباط جنسی را از دست خواهید داد؛ اما گاهگاه می توانید به میزان نعوذ و انگیختگی خود توجه كنید. با یك تمرین ساده می توایند كنترل بیشتری بر روی رفتارهای جنسی خود بدست آورید. به این منظور می توانید میزان تحریك فردی خود را به عنوان مثال در یك بازه ی تا 10 1 تعریف كنید. به این ترتیب كه عدد 1نشانگر پایین ترین میزان برانگیختگی و عدد 10 بیانگر مرحله ی انزال باشد. پیرو این شماره گذاری شما همیشه باید میزان تحریك فردی خود را روی عددی نگه دارید كه پایین تر از مرحله ی غیر قابل كنترل باشد. با بكار بستن این تكنیك ساده هیچ گاه در حین رابطه دچار انزال اجباری نخواهید شد .
تقویت ماهیچه های كجل
شاید تا كنون در موارد بسیاری مشاهده كرده باشید كه تمرین های مختلفی كه برای ماهیچه های كجل وجود دارد سبب می شود كه شما مدت زمان بیشتری در بستر دوام بیاورید. متاسفانه این امر حقیقت ندارد. كنترل ماهیچه های كجل هیچ اثری بر روی كنترل خروج منی ندارند. تقریباً غیر ممكن است كه بتوانید به طور ارادی برروی ماهیچه های پوبوكسیك (عضله ی عانه ای دنبالچه) خود كنترل داشته و به هنگام انگیختگی اجازه ندهید كه منی از آن خارج شود. حتی تلاش برای انجان دادن یك چنین كاری هم كل ارتباط جنسی را خراب میكند. مطمئن باشید افرادی كه این گزینه را به منظور دوام آوردن بیشتر در رختخواب و یا تعویق انزال پیشنهاد می كنند، خودشان هم تا كنون آنرا امتحان نكرده اند .
اول خانم ارگاسم شود- بهترین راه؛ آنوقت دیگر مهم نیست كه شما چه مدت می توانید دوام بیاورید
یكی از راههای جلوگیری از انزال زودرس این است كه به خودتان بگویید كه ابتدا باید شریك جنسی ام را به ارگاسم برسانم. از آنجایی كه خانم ها انرژی جنسی شان مانند آقایون پس از تجریه اولین ارگاسم به سرعت افت پیدا نمی كند، پس از اینكه برای مرتبه ی نخست به رضایت رسیدند، باز هم می توانند نسبت به ادامه ارتباط جنسی از خود تمایل نشان دهند. با به كار گرفتن این تكنیك علاوه بر بالا بردن مدت زمان ارتباط، یك مرد عاشق پیشه ی بهتر هم جلوه خواهید كرد!مجدداً ارگاسم شوید
اگر دفعه اول انزال صورت بگیرد، مطمئناً مدت زمان رسیدن به انزال دوم طولانی تر خواهد شد. فقط به جای اینكه پس از اولین مرتبه، یكدفعه به خواب بروید باید خودتان را بیدار نگه داشته و مرحله دوم را پس از گذشت مدت كوتاهی شروع كنید. زمانی كه برای بار اول ارگاسم می شوید به بوسیدن و نوازش كردن ادامه دهید تا هم شما و هم همسرتان دوباره به اندازه كافی تحریك شده و آمادگی انجام رابطه جنسی مجدد را پیدا كنید .
به طور كلی بر روی لذت بردن تمركز كنید نه اینكه چقدر بیشتر می توانید ادامه دهید
زمانیكه دائماً به ارگاسم فكر كنید، بی شك زمان فرارسیدن آن را جلو می اندازید. در عوض سعی كنید به احساسی كه در كل بدنتان بوجود می آید فكر كنید. ذهن خود را به سمت لذت فیزیكی، بو و یا منظره ی شریكتان و یا هرچیز دیگری كه حس خوبی به شما القا می كند، منحرف كنید. فقط به این امر كه هر لحظه امكان دارد انزال شوید فكر نكنید .حالت های مختلف را امتحان كنید- برخی از حالت ها هستند كه می توانند به شما در تعویق انزال كمك كنند در همه حال باید توجه داشته باشید كه صرف مدت زمان بیشتر تنها با اتكا به پیدا كردن راههای جدید لذت بردن و یا تغییر حالت های مختلف میسر نخواهد شد. بلكه همه چیز بر می گردد به نگرش و طرز تفكر شما در طول زمان سكس. اگر به این مطلب كه می توانید از انزال زودرس خود جلوگیری نمایید خوش بین باشید، آنوقت كنترل بیشتری بر روی آن پیدا خواهید كرد .
سعی كنید مدت زمان پیش نوازی را بالا ببرید. هر چقدر پیش نوازی بیشتر به طول انجامد و ارتباط جنسی روند آرام تری را از آغاز تا اوج در بر داشته باشد، لذت قسمت پایانی نیز دو چندان خواهد شد .
زمانیكه در تخت خواب با شور و اشتیاق برخورد میكنید و وقتی مدت زمان ارتباط جنسی را به وسیله پیش نوازی افزایش می دهید، می توانید از منفعت ایجاد صمیمیت بیشتر نیز بهرمند شوید. آرام و راحت باشید و توجه خود را بر روی كاری كه با هم در حال انجام دادن آن هستید معطوف كنید و فقط به سكس فكر نكنید. هر چقدر از نظر عصبی فشار بیشتری بر روی خود وارد كنید، استرس و هیجان بیشتری به شما دست می دهد و این امر سبب می شود كه انزال سریع تر از زمان معین انجام پذیرد .
با تمرین و تكرار سعی كنید آستانه انزال را در خودتان معین كنید و سپس تلاش كنید تا بر روی كنترل آن اجحاف كامل پیدا كنید تا بواسطه ی آن قادر شوید مدت زمان رابطه جنسی را افزایش دهید. سعی كنید زمانیكه به آستانه انزال نزدیك می شوید كاری كنید تا برانگیختگی كمتر شود. همیشه خودتان را پایین تر از حدی نگه دارید كه انزال اجباری صورت پذیرد. هرگاه كه احساس كردید در حال نزدیك شدن به مرحله ی انزال هستید، حركت دادن بدن را متوقف كنید، چند ثانیه به خود فرصت بدهید تا آرام شوید و زمانیكه تحریك اندكی كمتر شد، مجدداً به كار خود ادامه دهید .
سایر روش های “درمانی” برای انزال زودرس
انواع مختلفی از قرص ها، شربت ها، اسپری ها، و سایر داروهای جنسی وجود دارند كه امید انزال دیررس را به شما نوید می دهند، ولی در كمال ناراحتی باید گفت كه هیچ یك از آنها موثر نیستند. حتی در برخی موارد مشاهده شده است كه بخشی از این داروها موجب می شوند كه آلت آنقدر بی حس شود كه فرد بطور كلی در طول رابطه ی جنسی هیچ چیزی احساس نمی كند و بالطبع لذتی هم نمی برد .
با بكارگیری فنون فوق الذكر و سایر تكنیك هایی كه در ذیل به آنها اشاره خواهیم كرد، یقین داشته باشید كه هم قدرت بیشتری در خود احساس می كنید و هم می توانید كنترل شخصی خود را ارتقا داده و مدت زمان بیشتری در تخت دوام بیاورید
باید بدانید كه چه موقع می بایست از حركات ریتمیك دست بكشید وقتی متوجه شدید كه در حال نزدیك شدن به آستانه انزال هستید و احساس كردید كه اگر بیش از آن ادامه دهید این امكان وجود دارد كه كنترل امور از دستتان خارج شود، باید انجام حركات ریتمیك را متوقف سازید. اگر می بینید كه تنها متوقف نمودن حركات به شما كمك نمی كند، می توانید آلت را به طور كامل از واژن خارج نمایید .
تنفس خود را كنترل كنید – نفس عمیق بكشید
این امر میزان برانگیختگی شما را كاهش داده و هیجان را كنترل شده می كند و مجدداً كنترل امور را به دست شما می سپارد .
از كاندوم استفاده كنید
ممكن است با یك بار امتحان به این نتیجه برسید كه می توانید با استفاده از آن مدت زمان نزدیكی را افزایش دهید. البته این امر در مورد همه ی مردها صدق نمی كند. ضمناً به طور حتم از كاندوم های معمولی استفاده كنید نه كاندوم هایی كه آغشته به لوسیون های بی حس كننده هستند .
به تحریك كردن شریكتان فكر كنید نه خودتان
شما هر چقدر بیشتر به همسرتان لذت بدهید، خودتان هم بیشتر لذت خواهید برد و هر چقدر او را بیشتر تحریك كنید خودتان هم بیشتر تحریك می شوید. بنابراین زمانیكه احساس می كنید كنترل اوضاع قدری برایتان دشوار می شود، از دخول خودداری كنید
نحوه انجام حركات ریتمیك را تغییر دهید
به جای انجام حركات عقب – جلو از حركات دوار [با كمك عضلات باسن] استفاده كنید. با این روش تحریك و فشار كمتری بر روی آلت وارد می گردد .
یك حقه مرموز
خیلی ساده نوك زبان خود را به سقف دهان (در نقطه ی پشتی دندان های ردیف بالا) بفشارید.متمركز و قابل كنترل باقی بمانید ذهن خود را بر روی كنترل امور متمركز نمایید. به خودتان اجازه ندهید كارهایی را كه در آنها شك و تردید دارید، انجام دهد. نیمی از جدال برای كنترل انزال زودرس بكارگیری صحیح یك الگوی فكری سودمند است. باید به خودتان بقبولانید كه درست زمانیكه همه چیز به سرعت به جلو پیش می رود، شما می توانید از انزال جلوگیری نمایید……
پرینه را بفشارید
یا از همسرتان تقاضا كنید تا این كار را برایتان انجام دهد. زمانیكه احساس كردید در حال نزدیك شدن به مرحله ی انزال هستید، با انگشت محل مورد نظر در پرینه (میان دو راه) را بفشارید. اگر محل دقیق آنرا پیدا كنید به راحتی می توانید از انزال زودرس جلوگیری بعمل آورید.
بیماری ها
چگونه فرد به یك بیماری آمیزشی مبتلا می شود؟
منبع پایگاه پارسی طب
مقدمه
چگونه فرد به یك بیماری آمیزشی مبتلا می شود؟
چه عواملی خطر آلودگی را افزایش می دهند؟
علایم بیماریهای آمیزشی چیست؟
آیا بیماریهای آمیزشی درمان پذیرند ؟
چگونه خود را از تماس جنسی نامطمئن حفاظت كنیم؟
مقدمه
رابطه جنسی یكی از غرایز اصلی برای بقاء بشر است ولی می تواند راهی برای ورود عوامل بیماری زا باشد.تا كنون حدود بیست نوع بیماری شناخته شده كه می توانند از طریق تماس جنسی سرایت كنند.از این میان می توان ایدز،سوزاك،سیفیلیس،تبخال تناسلی و… را نام برد.
چگونه فرد به یك بیماری آمیزشی مبتلا می شود؟
عفونت های آمیزشی عمدتا به دنبال برقراری روابط جنسی نا مطمئن ایجاد می شوند.بسیاری از این عفونتها می توانند در طی حاملگی و زایمان از مادر آلوده به نوزاد سرایت كنند.
برخی از این بیماریها علاوه بر آمیزش جنسی ، از طریق تماس خونی مثل استفاده مشترك از سرنگ و سوزن و یا سایر وسایل تیز و برنده سرایت می كنند ، كه از آن جمله می توان ایدز و هپاتیت B و C را نام برد.
چه عواملی خطر آلودگی را افزایش می دهند؟
-شركای جنسی متعدد
-تكرار تماس های مشكوك
-ایجاد زخم و خراشیدگی در زمان تماس جنسی
-تماس جنسی در زمان قاعدگی
-عدم استفاده از پوشش محافظ ( كاندوم(
علایم بیماریهای آمیزشی چیست؟
بروز علائم زیر ممكن است به دلیل یك بیماری آمیزشی باشد:
-1ترشح غیر طبیعی ( افزایش مقدار ، تغییر رنگ و بو همراه خارش و سوزش ) از دستگاه تناسلی زن
-2زخم دستگاه تناسلی
-3برآمدگی جدید در كشاله ران به صورت یك طرفه یا دو طرفه
-4درد قسمت تحتانی شكم به همراه یكی از علائم فوق در زن
-5تورم بیضه
-6ترشح از مجرای تناسلی مرد
-7تورم ، قرمزی و ترشح چشم نوزاد ( بدلیل عفونت مادر(
آیا بیماریهای آمیزشی درمان پذیرند ؟
-اغلب بیماریهای آمیزشی درمان پذیرند.
-ممكن است همسر یا شریك جنسی شما در حالی كه علامتی از بیماری ندارد آلوده شده باشد بنابراین با توجه به نظر پزشك ضرورت دارد همسر شما نیز همزمان تحت درمان قرار گیرد. در غیر این صورت احتمال آلودگی مجددا به شما سرایت كند.
-دوره درمان را كامل كنید.در طی دوره درمان از تماس جنسی پرهیز كنید و یا از كاندوم استفاده نمایید.پزشك محرم اسرار شماست.مشكلات خود را با وی در میان بگذارید.از مصرف خودسرانه دارو یا مراجعه به افرادی كه صلاحیت ندارند پرهیز كنید.
چگونه خود را از تماس جنسی نامطمئن حفاظت كنیم؟
-مطمئن ترین راه پیشگیری نداشتن رابطه جنسی خارج از چهارچوب خانواده است .كم كردن دفعات تماس جنسی مشكوك و تعداد شركاء جنسی از احتمال آلودگی می كاهد.
-از تماس جنسی حفاظت نشده با افراد مشكوك،ناشناس یا كسانیكه رفتارهای پرخطر جنسی و اعتیاد تزریقی دارند باید پرهیز كرد.
-جلوگیری از تماس با خون یا ترشحات جنسی در یك رابطه مشكوك می تواند تا حدی فرد را در برابر آلودگی حفاظت نماید.
-كاندوم وسیله مناسبی برای حفاظت فرد می باشد. روش استفاده از كاندوم را از پزشك یا كاركنان بهداشتی ،درمانی سوال كنید.
-استفاده از الكل و مواد مخدر می تواند قدرت تصمیم گیری فرد را در زمینه انتخاب یك تماس جنسی مطمئن مختل سازد.
توجه:
بسیاری از افراد آلوده به عفونتهای آمیزشی و ایدز علایمی از بیماری ندارند در حالیكه می توانند آلودگی را به دیگران سرایت دهند پس در هر تماس جنسی مشكوك ، خطر آلودگی را در نظر داشته باشید.
عوامل بوجود آورنده بیماری ایدز
همانطور كه همه میدانیم یكی از عوامل بوجود آمدن بیماری ایدزو انتقال ویروس hiv در افراد برقراری رابطه جنسی میباشد یادتان باشد حتی لیسدن در این رابطه باعث انتقال این ویروس میشود نكته ای كه قابل بررسی است اینست كه همه ما فكر میكنیم تنها عمل دخول یا رابطه به صورت hard میتواند این ویروس را منتقل كند اما لیسیدن مقعد واطراف آن همینطور واژن زن یا آلت مرد درصورت مبتلا بودن به hiv باعث وجود بیماریهای عفونی مثل سفیلیس یا زخم دهان میشود این بیماریها میتوانند ویروس hiv را از فردی به فرد دیگر انتقال دهند و باعث بوجود آمدن ایدز شوند نكته دیگر ویروس hiv ویروس نهان میباشد یعنی ممكن است فردی این ویروس را در خون خود داشته باشد اما هیچ موقع دچار بیماری ایدز نشود اما زمانی كه فرد مبتلا به بیماریهای عفونی نظیر آنچه در بالا گفته شد شود این ویروس فعالیت خود را در بدن ناقل نیز شروع خواهد كرد در این صورت فرد ناقل ویروس خود دچار بیماری AIDSمیشود این بیماری سیستم دفاعی بدن را ضعیف كرده و پس از مدتی باعث مرگ فرد مبتلا میشود متاسفانه وجود ویروس hiv در فرد ناقل به سختی قابل شناسای است وحتی در آزمایشات نشان داده نمیشود اما فرد مبتلا به بیماری ایدز با آزمایش مخصوص قابل شناسایی میباشد نكات مهم در برقراری رابطه جنسی برای جلوگیری از ابتلا به hiv
1- قبل از هر چیز از سلامت یكدیگر مطلع شوید
2- قبل و بعداز رابطه رفتن به حمام الزامیست
3- استفاده از كاندوم استاندارد چه كاندومی استاندارد است؟ كاندوم را تحت فشار قرار ندهید در جیب نگزارید بیش از یك بار از آن استفاده نكنید از زدن مواد لغزنده كننده به آن جلوگیری كنید تنها استفاده از ژلهایی كه بیس آب(waterbase)دارند مجاز میباشد یك كاندوم مرغوب خاصیت ارتجاعی دارد سوراخ ندارد یك طرف آن لغزنده میباشد
4- محیط باید تمیز باشد
HIV 1
علائم بیماری
با كاهش قدرت سیستم دفاعی، ٔ به مرور زمان بدن آماده ابتلا به عفونتها و سرطانهایی می شود كه به طور معمول در مردم عادی دیده نمی شوند ، این بیماریها بصورت بیماریهای ریوی ، اسهالهای شدید و مزمن ، تبهای طولانی ، كاهش وزن ،اختلالات شخصیتی ، بیماریهای مغزی و پوستی خود را نشان می دهند كه درنهایت منجر به مرگ فرد مبتلا خواهد شد .
1- مرحله عفونت اولیه HIV : ( مرحله اول )
این مرحله چند هفته طول می كشد و معمولاً با یك حالت شبیه سرماخوردگی كه بلافاصله بعد از عفونت رخ می دهد. علائمی نظیر تب، گلودرد، بزرگی غدد لنفاوی، درد مفاصل و عضلات ، سر درد، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ، كاهش وزن، اسهال و گاهی دانه های جلدی و یا تظاهرات عصبی )
در حدود 20% موارد علائم به گونهای است كه فرد به پزشك مراجعه میكند ولی معمولاً تشخیص داده نمیشود و حتی اگر تست HIV آنتی بادی در این موقع انجام شود ممكن است هنوز مثبت نباشد .
طی این مرحله مقدار زیادی HIV در خون محیطی فرد وجود دارد و سیستم ایمنی با تولید پادتن ها (آنتی بادی ها)، و لنفوسیتهای سلول كش (لنفوسیتهای سیتوتوكسیك) شروع به پاسخ در برابر ویروس میكنند
2- مرحله بدون علامت بالینی (مرحله دوم )
این مرحله بطور متوسط 10 سال طول میكشد و همانطور كه از نام این مرحله پیدا است، خالی از هر علامتی است هرچند ممكن است غدد متورم لنفاوی هم وجود داشته باشند (لنفادنوپاتی). سطح HIV در خون محیطی به سطح بسیار پائینی كاهش مییابد ولی بیماری همچنان مسری است و آنتی بادی HIV در خون قابل ارزیابی است .تحقیقات اخیر نشان داده است كه HIV طی این مرحله غیر فعال نیست و در غدد لنفاوی بسیار فعال است .
3- مرحله علامتدار :پیشروی از HIV تا AIDS(مرحله سوم)
با آسیب بیشتر سیستم ایمنی، بیماری به سمت بدتر شدن پیش میرود تا اینكه تشخیص ایدز مطرح شود. به طور كلی میتوان گفت كه علایم اصلی و فرعی، مرحله نهایی آلودگی با HIV یعنی ” زاید ” اینها هستند (البته در صورت مشاهده هر كدام از علایم زیر با پزشك مشورت كنید)
علائم آلودگی با HIV بسیار پیچیده است و دارای مراحل چندی است كه الزاماً همه آنها در افراد آلوده مشاهده نمی شود .این مراحل عبارتند از:
علائم اصلی ایدز :
• كاهش وزن بیشتر از 10 درصد
• اسهال مزمن بیشتر از یك ماه
• تبهای متناوب یا ثابت بیش از یك ماه
علائم فرعی ایدز :
• سرفه پایدار به مدت بیش از یك ماه
• عفونت پوستی منتشر همراه با خارش
• تبخالهای عود كننده
• برفك دهانی
• عفونت تبخالی مزمن پیشرونده
• بزرگ شدن عمومی غدد لنفی
ایدز چیست ؟
ایدز (AIDS) مخفف Acquired Immune Deficiency Syndrome به معنی سندرم نقص ایمنی اكتسابی میباشد .وقتی سیستم ایمنی آسیب ببیند، نه تنها در برابر ویروس HIV ( كه در آغاز به آن صدمه زده) بلكه نسبت به بقیه عفونتها هم آسیب پذیر میشود و دیگر قادر به كشتن میكربها و ویروسهایی كه قبلاً برایش مشكلی كه ایجاد نمیآوردند ،نیست لذا با گذشت زمان، افراد آلوده به HIV بیشتر و بیشتر بیمار می شوند و معمولاً سالها پس از آلودگی به یكی از بیماریهای خاص، شدیداً مبتلا میشوند و در این زمان گفته می اند شود كه آنها به ایدز مبتلا شده . بنابراین زمانی كه فرد آلوده به ویروس HIV برای اولین بار به یك بیماری جدی مبتلا شود و یا وقتی كه تعداد سلولهای ایمنی باقیمانده در بدن او از حد معینی كمتر شود، مبتلا به بیماری ایدز شناخته می شود .
ایدز یك مرحله كاملاً جدی است كه بدن، دفاع بسیار كمی در برابر انواع عفونتها دارد. در واقع هر فرد آلوده به ویروس HIV ، الزاما مبتلا به ایدز نمی باشد اما در طول مدت آلودگی خود، می تواند دیگران را آلوده كند .