خود ارضایی چیست

خود ارضایی (استمناء) ، راه درمان و عوارض آن
خود ارضایی چیست؟
ارضا شدن به صورت غیر عادی بواسطه تحریك مجازی توسط عكس فیلم و یا شخصیت و انجام سكس خیالی در ذهن را خود ارضایی می نامند . یكی از بارز ترین مشكلات جوانان به خصوص در ایران به علت نیاز میل جنسی و عدم دسترسی به جنس مخالف برای ارضا شدن این غریزه پدیده خود ارضایی میباشد این پدیده در زنان 20 درصد بیش از آقایان میباشد اما ضررهای وارده بر جسم و روان مردان تا 50 درصد بیش از زنان می باشد بر حسب لذت و امنیت خاطر و محیا بودن محیط و سهولت انجام این عمل اعتیاد به آن بسیار زیاد می باشد و ترك آن بسیار سخت هرگونه خارج شدن اسپرم یا مایع تخاعی از آلت مردانگی بواسطه خود ارضایی باعث می شود تا انرژی زیادی از بدن به هدر رود خواب آلودگی ، احساس خستگی ، بی حوصلگی ، عدم تمركز ذهن را می توان از مهمترین مشكلات روانی این عمل به شمار آورد .
راه درمان:
هیچ وقت به افرادی كه به عمل خود ارضایی وابسته شده اند و بارها تصمیم گرفتند كه دست به این عمل نزنند پیشنهاد ترك فوری نمی دهم چون عملی نیست این یك میل است ، این قوی ترین غریزه انسان است پس به آسانی نمی توان با آن مبارزه كرد افرادی را می شناختم كه بیان می كردند روزانه سه یا حتی چهار مرتبه این عمل را انجام می دهند و امروز ترك كرده اند راه درمان احتیاج به صبر و مقاومت دارد اگر شما از آن دسته از افرادی هستید كه روزانه این عمل را انجام می دهید برای ترك پیشنهاد می كنم روشهای زیر را به كار گیرید .
1) از تنها بودن خودداری كنید
2) اگر با نگاه كردن به اندام جنس مخالف تحریك می شوید بلا فاصله روی خود را برگردانید
3) ار دیدن عكس ، فیلم ، تصاویر و خواندن مظالب تحریك كننده بپرهیزید
4) شما در یك فه ته و یا حتی یك ماه نمی توانید این عادت را ترك كنید
5) اگر روزانه یك بار این عمل را انجام می دهید در ابتدا به جای آنكه هر روز یك بار این كار را بكنید هر دوروز یكبار این عمل را انجام دهید پس از مدت 10 روز بجای انجام این عمل هر دوروز یكبار آنرا به هر سه روز یك بار كاهش دهید اینبار پس از مدت 15 روز سه روز را به چهار روز و بعد از مدت 3 هفته 4 روز را به یك هفته برسانید به مراتب پس از مدت زمان حدود 3 ماه از این روش می توانید به ترك كامل برسید
عوارض خود ارضایی:
1) عوارض روحی و روانی:
این عارضه هم در مردان و هم در زنان مشترك میباشد زمانی كه شما شخصی را در ذهن خود تجسم می كنید و عمل سكس را بازسازی می كنید به مغز یك دستور مجازی می دهید در این صورت مغز هم به اندامها دستور مجازی خواهد داد بلافاصله حركت خون به قسمتهای قابل تحریك شما زیاد می شود و در خاتمه كه ارضا می شوید یك انرژی زیادی از شما بواسطه یك حركت مجازی به هدر می رود به مراتب مغز به این پدیده عادت خواهد كرد و زمانی میرسد كه شما فقط با ساختار مجازی ذهن خود تحریك می شوید و از حقیقت دور می شوید پس زندگی زناشویی شما به خطر خواهد افتاد، مغز شما قدرت تصمیم گیری خود را تا حدودی از دست خواهد داد دیر فكر می كنید ، زود خسته می شوید ، بی حوصله و عصبی ، گوشه گیر و خواب آلودگی رنجتان می دهد ، ضریب هوشی شما كاهش می یابد و در نتیجه توانایی مغز شما پایین می آید
2) عوارض جسمانی:
در آقایان :
پوكی استخوان ، دیسك كمر ، عارضه كم بینی با دوبینی ، لاغری ، به هم خوردن ریتم ضربان قلب ، ابتلا به عوارضی همچون نارسایی قلبی و تیروئید ، احساس گرسنگی ، كم شدن آب بدن ، عدم باربری بیضه ها ، عدم تولید اسپرم یا كاهش آن و در نتیجه كافی نبودن اسپرم برای تولید جنین و …
در خانمها :
سردرد ، كم شدن قدرت شیر دهی ، لرزش انگشتان دست ، كم بینی ، درد استخوان و مفاصل ، عدم باربری تخمكها ، تغییر مدت زمان دوره ماهانه ، انحراف استخوانها و البته تاثیر مستقیم بر روی جنین و ….
زن … مرد … خود ارضائی
یكی از مواردیكه در امور جنسی كاملاً افراد را گیج و دچار استرس كرده است مورد خودارضایی میباشد.این عاملیست كه همه از آن به عنوان یك اعتیاد نام میبرند و آن را شدیداً پنهان میكنند در حالیكه به نظر من 90% پسران و 70% دختران به انجام آن مشغولند !!
در گذشته اخلاقیون زنها را عامل تحریك جنسی میدانستند و آنها را به بهانه عوامل گوناگون خانه نشین میكردند تا از جلوی چشم دور باشند ولی در مورد پسران كاری نمی توانستند بكنند برای همین با استفاده از دروغ سعی در شستشوی مغزی آنها میكردند و افكار پوچی را برای جلوگیری از مبادرت به این كار وارد مغز آنان مینمودند.با اینكه در علم نوین از خودارضایی به عنوان یك پدیده كاملاً طبیعی در پروسه تكاملی جنسی فرد نامیده میشود ولی متاسفانه بدلیل سانسور شدید خبری دریچه های اطلاعاتی كاملاً بسته میباشد ..
مواردی همچون كاهش قوای جنسی در آینده ، ضعف بینایی ، لرزش دست ، لاغری ، گودی و سیاهی چشم ، مشكل ارگاسم ، مشكل در زایمان و نظایر اینها از جمله اختلالات ناشی از عمل خودارضایی میباشد.
بحث بر سر خودارضائی همواره وجود داشته و نظریات متعددی در این باره نقل شده اما هنوز مشخص نشده كه آیا خود ارضائی باعث بروز این مشكلات می شود یا اینكه اعتیاد به آن منظور از اعتیاد اقراط در انجام این عمل است .
خود ارضایی در بعد از ازدواج بدلیل عدم رفتار جنسی مناسب صورت می گیرد و می بایست فرد را با ایجاد رویه درست زناشویی همانطوری كه در مطا لب قبل توضیح داده شده روال عادی بازگرداند..فرد پس از خود ارضایی خود را آدم ضعیف النفسی می یابد و تا حدودی خود را مریض و متفاوت از دیگران احساس میكند.پس از آن روزی 60 بار به خود قول می دهد كه دیگر این كار را نكند ولی مجدداً… !!!.! این باعث میشود كه فرد فكر كند اراده نداشته و خود را ضعیف احساس كند… .
اما مواردیكه باید خاطر نشان كرد… .
1-افراط در هر چیز نتیجه ای جز ضرر ندارد.موردیكه اشكال خود ارضایی میباشد این است كه شما صرفاً از نظر جنسی ارضا میشوید و سایر حواس شما مثل لامسه و غیره همچنان تشنه میباشند.به همین دلیل خود ارضایی شما را مانند یك رابطه واقعی ارضا نمیكند و حالت آرامش روحی بعد از رابطه واقعی را به شما القا نمیكند.پس افراط در آن می تواند باعث بهم ریختگی توازن شما گردد .
2-در زمان حالت جنسی شما برای انزال كالری زیادی میسوزانید . پس سعی كنید كه حتماً بعد از آن مواد مقوی و همچنین غذای گرم بخورید
3-قبل از خواب سعی كنید برای عدم تحریك جهاز جنسی خود را با آب سرد بشویید .
4-هیچگاه در حالت ایستاده مبادرت به انجام این كار نكنید
5-مواد شوینده از قبیل شامپو و صابون باعث خشكی پوست و سائیدگی میشوند و همچنین ایجاد سوزش مینمایند.از اینها استفاده نكنید .
6- خود را تحریك به انجام این كار نكنید و سعی كنید تا زمانیكه غدد شما ترشح طبیعی نكرده و امكان برون ریزی طبیعی بوجود نیامده دست به این كار نزنید .
7-غذاهای سرد در كم كردن التهاب شما موثرند .
8-بعد از انزال سعی كنید حتماً ادرار كنید .
روشهای ترك خود ارضایی 
هیچ وقت به افرادی كه به عمل خود ارضایی وابسته شده اند و بارها تصمیم گرفتند كه دست به این عمل نزنند پیشنهاد ترك فوری نمی دهم چون عملی نیست این یك میل است ، این قوی ترین غریزه انسان است پس به آسانی نمی توان با آن مبارزه كرد افرادی را می شناختم كه بیان می كردند روزانه سه یا حتی چهار مرتبه این عمل را انجام می دهند و امروز ترك كرده اند
راه درمان احتیاج به صبر و مقاومت دارد اگر شما از آن دسته از افرادی هستید كه روزانه این عمل را انجام می دهید برای ترك پیشنهاد می كنم روشهای زیر را به كار گیرید .
1) از تنها بودن خودداری كنید
2) اگر با نگاه كردن به اندام جنس مخالف تحریك می شوید بلافاصله روی خود را برگردانید
3) از دیدن عكس ، فیلم ، تصاویر و خواندن مطالب تحریك كننده بپرهیزید
4) شما در یك هفته و یا حتی یك ماه نمی توانید این عادت را ترك كنید
5) اگر روزانه یك بار این عمل را انجام می دهید در ابتدا به جای آنكه هر روز یك بار این كار را بكنید هر دوروز یكبار این عمل را انجام دهید پس از مدت 10 روز بجای انجام این عمل هر دوروز یكبار آنرا به هر سه روز یك بار كاهش دهدید اینبار پس از مدت 15 روز سه روز را به چهار روز و بعد از مدت 3 هفته 4 روز را به یك هفته برسانید به مراتب پس از مدت زمان حدود 3ماه از این روش می اتوانید به ترك كامل برسید
عوارض استمنا (خود ارضایی) چیست مقاله تكمیلی؟
پس از درج مقاله ای تحت عنوان خود ارضائی و عوارض آن و روش ترك آن در آرشیو وبلاگ همچنان ایملیها و سوالات زیادی راجع به اعتیاد به خود ارضایی برای ما ارسال می گردد كه ناچارا اینبار از منابع خارجی استفاده كردیم و از مقالات ترجمه شده در سی دی آموزشی این مقاله را بریا شما انتخاب كردیم . اعتیاد به خودارضایی یك عمل ویران كننده روحی ، جسمی و جنسی است حال جای تعجب است كه با توجه به گفته های بزرگان علم پزشكی در همایش 25 سپتامبر 2007 توسط دكتر رابرت شوخ آلمانی و همچنین گفته های دینی چرا برخی افراد یا سایتها بحث استشهاد و استمناء را تلفیق می كنند و از آن به صورت عملی مفید یاد می كنند توجه داشته باشید بحث ما اعتیاد به خود ارضایی است ( یعنی انجام مكرر عمل خودارضایی ) .
بزرگترین عارضه آن افسردگی-بد بینی و گوشه گیری و احساس پوچی ست. زیرا بزرگترین مزیت سكس احساس پذیرفته شدن می باشد كه فرد را ارضا می كند كه در خود ارضایی ایجاد نمی شود . افراد جلقی افرادی بی اراده-تنبل-كمرو – تندخو -خودخواه بدبین عبوس هستند و قدرت سازش با مردم را ندارند. اما در پسران عوارض آن به صورت افراطی عبارتند از :
1-ضعف بینایی 2-قوس كمر 3- سیاهی افتادن دور چشمها 4- ضعف عمومی و ……..5- استمنا باعث انزال زودرس در آینده می گردد. 6- دفع بی اختیار منی ( اسپرماطوره) 7- احتلام مكرر ( خروج منی هنگام خواب به طور غیر اردای بیش از حد معمول )
اما راه ترك این عمل عبارتند از : راههای موقت :
1- ورزش بسیار بسیار سنگین تا سر حد خستگی
2- روزه گرفتن ( عدم مصرف غذاهای محرك مثل شكلات و موز و ….قبلا در ضعف جنسی توضیح دادم) 3- عدم مشاهده فیلمها و عكسهای سكسی و محرك 4- عدم خواندن داستانهای پور نوگرافی 5-پر هیز از تنهایی
6- ایجاد یك رابطه عشقی شدید با جنس مخالف
7- پر كردن كامل وقت خود تا جایی كه وقت بیكاری برای خیالپردازی نماند
8- عدم معاشرت با دوستانی كه فكر و ذكرشان سكس است .
9- عدم تمركز و اختلاط بر روی اندامهای بانوان و یا پر هیز از صحبت كردن شهوت آمیز با جنس مخالف… راه های دایم : یگانه راه دایم ترك استمنا ازدواج از نوع دایم یا موقت است به طوری كه سكس منظم داشته باشید . بعد از سكس منظم به ندرت میتوانید خود را متقاعد كنید كه سمت چنین اعمالی بروید . در پاسخ سوال چهارم كه خانم محترم مطرح كرده اند عرض نمایم
كه دو احتمال وجود دارد :
1-احتمال قویتر آن كه شوهر شما شدیدا به استمنا خو گرفته و مقاربت وی را ارضا نمی كند و در حین مقاربت در فكر و خیال سیر می كند …
2-احتمال ضعیفتر ان كه شما قادر به ارضای كامل وی نیستید كه البته با توجه به این كه گفته اید خیلی شهوتی هستید تقریبا منتفی ست مگر آن كه خیلی زود ارگاسم شوید. در مورد سوال بعدی شما نیروی جنسی بله به ژنتیك خیلی وابسته است.
معمولا زنان عرب و همچنین زنان شمال ایران و نیز زنان با پوست تیره شهوت بیشتری دارند. البته تغذیه و عوامل روحی و روانی- امنیت فكری و رضایت از زندگی و منظم بودن عادت ماهیانه نیز بسیار موثرند. در مورد شوهرتان هم سعی كنید علت این امر را از وی جویا شوید و به وی بیشتر محبت كنید در سكس سعی كنید مانند ستاره های سكسی در فیلمها عمل كنید تا ایشان شما را با هنرپیشه های سكسی خیالی ذهنش تعویض كند. با عنایت به مباحث مذكور وظیفه همه جوانان جامعه عزیزمان است كه به سكس اهمیت خاصی در زندگی خود قایل شده و آن را با احساس تلفیق نموده و لذت سكس توام با عشق را چشیده تا زیر بنایی باشد برای ارتقای خود و ایران عزیزمان باشد .
تاثیرات منفی و مخرب تماشای تصاویر و فیلمهای غیر اخلاقی
آیا دیدن فیلمهای غیر اخلاقی یك كلاس آموزشی برای رابطه جنسی ما در اینده با همسرمان است ؟
هر فیلم از چند بخش تشكیل شده یك فیلمنامه یك كارگردان چند بازیگر و تصویر بردار و … و البته در كنار همه اینها یك منشی صحنه نیز وجود داره . امروز قصد باز كردن تصاویر پشت صحنه فیلمهای غیر اخلاقی رو دارم همان فیلمهایی كه برای اكثر جوانان یك الگوی اساسی برای سكس شده فیلمهایی كه عموما ساخته و تولید كشورهای اروپایی همچون فرانسه ایتالیا و … میباشد البته برخی كشورهای عربی نیز به این سمت و سو كشیده شده اند . اما بهتره بدانید كه ساخت اینگونه فیلمها هم همان ابزارهای سایر فیلمها را نیاز دارد یك فیلنامه تهیه می شود و نقش آفرینان این فیلمنامه در سكانسهای مختلف باید صدا و حركاتی كه در فیلمنامه درج شده را به اجرا بگذارند شاید به نظر شما در اینگونه فیلمها دو نفری كه در حال انجام رابطه جنسی هستند واقعا دارند این رابطه را بر حسب میل خود انجام میدهند اما بهتره سری به پشت صحنه این فیلمها بزنید كه برای گرفتن یك صحنه تحریك امیز برداشتهای مختلفی انجام میگیرد شاید طرفین 3 روز برای ساخت یك رابطه جنسی باید تلاش كنند تا مطابق فیلمنامه پیشروی كنند و قتی از یكی از بازیگران مشهور مرد اینگونه فیلمها سوالی پرسیده شد كه ایا واقعا انجام حركات بر عهده شماست در پاسخ گفت حتی كوچكترین حركت و حرفها و حالات در فیلنامه قید شده و مگر با نظر كارگردان در صحنه یا فیلنامه تغییری ایجاد شود و ما فقط بازیگریم در حین انجام فیلم گاهی مجبوریم مواد غذایی یا پروتیئنی خاصی مصرف كنیم مدام برداشتهای مختلف گرفته میشود و من فكر میكنم بازیگری در اینگونه فیلمها سختر از سایر فیلمهاست . جالبتر اینكه پخش اینگونه فیلمها برای شبكه های داخلی اصلی ممنوع میباشد و تنها شبكه های خصوصی یا محلی مجاز به پخش اینگونه تصاویر هستند و البته شبكه های ماهواره ای محدودیتی ندارند .
بر میگیردیم به ایران اگر از یك مرد ایرانی یا یك زن ایرانی بپرسیم در سكس چه كارهایی انجام میدهند به زور 4تا حركت جنسی و حالت سكسی رو كه یا تو گوشی موبایل دیده یا از فیلمهای غیر اخلاقی و اینترنت دیده نام میبره و در همین حدم خودش رو راضی نگه میداره اما در همان كشورهایی كه این فیلمها ساخته میشود فیلمهای اموزشی نیز ساخته میشود .
سازندگان این فیلمها فقط به دنبال كسب تجارتی سودمند هستندو انحرافات فكری دیگر جوامع پس تماشای فیلمهای غیر اخلاقی را به منظور آموزش سكس برداشت نكنید .
تقریبا تا 95 90 درصد افراد با دیدن فیلمهای غیر اخلاقی تحریك می شوند كه ابلته اگر یكبار پشت صحنه ای از این فیلمها ببینند دیگه تحریك نمی شوند چون میدانند كه همه صدا ها حالات و حركات بر اساس فیلمنامه پیش روی میكند وقتی فردی تحریك شود هورمونهای جنسی ان برانگیخته میشود در این صورت عطش جنسی انها بیشتر میشود تماشای مكرر این تصاویر بر روح و روان انسان تاثیر گذار است چرا كه وجود غریزه جنسی عاملیست طبیعی و البته مقدس اما با تماشای اینگونه تصاویر تنها باعث تحریك قوای جنسی خود شده ایم و نهایاتا به دنبال تخلیه و ازاد سازی غریزه خود میرویم تاثیرات روانی این اینگونه تصاویر برخی مواقع به قدریست كه میتواند انسان را از خود بیخود كرده و نهایتا پدیده تجاوز و یا روابط نا مشورع در جامعه گسترش یابد .
سخن اخر
غریزه جنسی در سنین جوانی بسیار غریزه قوی میباشد و مبارزه با آن و یا خویشتن داری بسیار سخت میباشد اما اگر واقعا در شرایطی به سر میبرید كه قادر نیستید غریزه جنسی خود را تخلیه كنید چرا كاری كنیم كه عطشمان بشتر شود ؟ مثل این میمونه كه ما گرسنه باشیم و دسترسی به هیچ غذایی نداشته باشیم اما مدام به فكر مثلا یك غذای لذیذ باشیم و بگوییم اگر این غذا اینجا بود چه خوب می شد اگر اینكارو بكنیم باعث شدیم تا گرسنگی بیشتر بر ما فشار بیاورد . موفق و پاینده باشید

استمنا یا اونانیسم یا ماستور باسیون یا خود ارضایی :
ارسال مقاله از داود خداپرست منبع پایگاه پزشكان بدون مرز
استمنا یا اونانیسم یا ماستور باسیون یا خود ارضایی یا به اصطلاح عوام جلق عبارت است از سكس با خود تا سر حد ارضاء شدن كه بیشتر توام با خیال بافی صورت می گیرد . خود ارضایی در قبل از ازدواج یك امر طبیعی و بدلیل كمبود رابطه جنسی میباشد و در نزد هر دو جنس شایع است . نوجوان و جوان مدتی بعد از بلوغ كم كم تحت فشار جسمی قرار خواهد گرفت و حتی در صورت عدم اقدام به این مورد در هنگام خواب تخلیه و ارگاسم صورت خواهد گرفت . لازم به ذكر است زمان اولین خود ارضایی در افراد مختلف گوناگون است و حتی خود ارضایی در كودك 2 ساله نیز گزارش شده است . انسان تنها موجودی نیست كه خود ارضایی می كند، و در میمونها نیز این مورد مشاهده شده است

خود ارضایی در بعد از ازدواج :
خود ارضایی در بعد از ازدواج بدلیل عدم رفتار جنسی مناسب زوجین صورت می گیرد و می بایست فرد را با ایجاد رویه درست زناشویی به روال عادی بازگرداند.البته در زمان بارداری و در هفته های آخر بارداری نیز خود ارضایی در مردان دیده می شود .
حالات روحی افراد بعد از خود ارضایی :
فرد پس از خود ارضایی خود را آدم ضعیف النفسی می یابد و تا حدودی خود را مریض و متفاوت از دیگران احساس میكند.پس از خود ارضایی بارها به خود قول می دهد كه دیگر این كار را نكند ولی مجدداً تكرار می گردد! این امر باعث می شود كه فرد فكر كند اراده نداشته و خود را ضعیف احساس كند.بعضی افراد بعد از خودارضایی بستگی به نوع تربیت و اخلاقیات خود دچار عذاب وجدان نیز می گردند.
معایب خود ارضائی چیست ؟
1- مسائل روانی اگرچه این مسئله بصورت عیب فیزیكی برای این مورد گنجانده نشده است ، اما به هر حال خود ارضایی تحت تاثیر مسائل فرهنگی ، دینی ، اجتماعی و فردی دچار نا بسامانی هایی در این زمینه گردیده . بطور كلی كودك از ابتدا شدیداٌ تحت تاثیر فشار مستقیم والدین خود قرار میگیرد . چه در زمانی كه بطور ساده و از روی حس كنجكاوی خود، برای شناسایی اندامهای بدن خود به آنها دست می زند و چه در زمانی كه بزرگتر شده و در ضمیر شخصی خود بدنبال حل معمای آفرینش و جنسیت است ، و چه در وقتی كه بالغ شده و تحت تحریكات جنسی بسر می برد . والدین همانطور كه گفتم به هیچ عنوان به این مسائل بصورت ساده نگاه نمی كنند و عادت دارند بی مورد همه چیز را در كثیف ترین وضعیت موجود آن در نظر بگیرند !
به هر جهت كودك در خارج از خانه همه چیز را می آموزد و هرگز خود را معطل فیلتر خانواده نمی كند . البته اصلاٌ عنوان نمی كنم كه حریم رفتاری خانوادگی شكسته گردد و همه چیز بصورت عریان در آن به تصویر كشیده گردد . بلكه عنوان می كنم حریم فردی هر شخص محترم شناخته شود و بی مورد وارد آن نشوند . از طرف دیگر نگرانی والدین صرفاٌ بخاطر نا آگاهی از میزان و چگونگی عملی است كه انجام می گردد . اعتیاد به هر چیزی می تواند اثرات مخرب داشته باشد . اما در حقیقت مسئله شناسایی اعتیاد داشتن به چیزی آنهم توسط والدین باز هم در حریم فردی افراد طبقه بندی می گردد و نباید وارد آن گردید .
احكام و قوانین شرعی اسلام در مورد عمل استمناء یا خود ارضائی
از نظر اسلام استمناء ( خودارضائی) یكی از گناهان كبیره به حساب می آید مطمئنا هر آنچه از نظر اسلام نقض شده باشد از نظر جسمانی یا روحی برای انسان مضر بوده و هست كما اینكه امروزه علم پزشكی و روانشناسی به این مهم دست یافته كه اعتیاد به خودارضائی یك عمل ویرانگر میباشد. از نظر اسلام هر نوع رابظه جنسی فقط و فقط مابین زوجین تعریف شده كه باز هم امروزه ثابت شده افرادی كه رابطه جنسی را با افراد مختلف تجربه كرده اند در زندگی زناشوئی خو در این زمینه دچار مشكل های جدی شده تا جائی كه زندگی مشترك آنها به جدائی ختم گشته پس عمل خود ارضائی هم كه به نوعی یك رابطه جنسی یكطرفه میباشد گذشته از اینكه گناه كبیره محسوب می شود بسیار بسیار مخرب میباشد .
اعتیاد به خود ارضایی :
حال اگر خودارضایی در فرد خارج از كنترل گردد و مثل بعضی افراد مدام مشغول انجام این عمل باشید ، مسلماٌ این سیكل محاسبه شده توسط بدن به هم خواهد خورد. آسیبهایی كه بشما میزند بخاطر عدم دریافت كالری و از سوی دیگر سوزاندن كالری ذخیره شده بدن ، می تواند شدید باشد . لاغری و حتی چاقی مزمن برای شما به ارمغان بیاورد . یا كلاٌ هر اختلالی را در بدن شما تولید كند . به اندامهای تناسلی ضربه وارد كند . آنها را تحلیل ببخشد . خروج منی در آقایان و عدم ادرار و در نتیجه باقی ماندن بخشی در لوله خروجی آلت باعث عفونت در دراز مدت گردد . تخلیه عروقی بدن و شدت گرمایی بالای آن در صورتی كه شستشو را رعایت نكنید می تواند باعث ناراحتی های پوستی گردد . مسئله زود انزالی را برای شما به ارمغان بیاورد كه توضیح لازمه آن را اینجا دادم . می توانید مطالعه كنید . به پروستات شما ضربه بزند . دچار ضعف بدنی گردید . (ضعف بدنی بخاطر كالری سوخته شده) و كالری لازمه به سلولهای ضعیف و حساس از قبیل آنهایی كه در چشم وجود دارند نمی رسد و به آنها آسیب برساند . بسادگی دچار دردهای كمر گردید . فاصله بین مهره ها را از ماده لازمه و نرم كننده خالی كنید از طرف دیگر سكس امری روانی و لازم برای شركت تمام اعضای بدن میباشد: در خود ارضایی بطور مثال بخش لامسه چندان مورد توجه قرار نمی گیرد . در نتیجه نمی تواند به هیچ عنوان جایگزین سكس گردد . اشكال این مسئله این است كه زمانی كه تمام اعضای بدن شما ( مثل زمان سكس ) مورد تخلیه قرار نگیرد ، شما آنها را تشنه كردید و به آن پاسخ ندادید! مانند آب شور به فرد تشنه . در نتیجه تخلیه شده اید اما كامل خیر! در مواقع بحرانی از تحریك تخلیه به این صورت همانطور كه در قسمت بالا مقاله گفتم دارای مزایا می باشد اما در حالت معمول كه فرد از روی بیكاری یا یك تحریك قابل كنترل و یا هر مورد دیگری ، بی جهت بدن خود را فعال می كند، باعث می گردد كه ااقدام به انجام به این عمل را بالا ببرد و در روز به چندین دفعه برساند . در نتیجه آسیبها كاملاٌ تشدید شده و مشخص است .
خود ارضایی خوب است یا بد؟
خود ارضایی مثل هر چیز دیگری دارای فایده و ضرر است . پر واضح است كه اگر از چیزی درست استفاده نكنید قادر است بشما ضربه وارد سازد. استفاده نا مربوط از این امكان و ایجادشرایط خارج از وضعیت معمول آن، می تواند مثل سایر چیزها به هر فردی لطمه وارد سازد .

پیامدهای خودارضایی كه بصورت اعتیاد و بیش از حد باشد:
1. مرحله مشكل ساز (Problematic)
در افرادی كه مدتی است گرفتار خودارضایی بیمارگونه و به شكل اعتیاد شده اند(روزانه بیش از بار2تا 1 ) ، زودرس ترین عوارض ناشی از خودارضایی بسیار زیاد عبارت است از :
الف. خستگی و كوفتگی ( Fatigues/Tiredness)،
ب. عدم تمركز حواس (Lack of concentration)،
ج. ضعف حافظه (Poor memory)،
د. استرس و اضطراب (Stress/Anxiety ).

2. مرحله گرفتاری شدید (Severe)
بروز علایم زیر در فرد گرفتار، نشان دهنده آن است كه شدت ابتلای وی یا مدت آن بیش از مرحله اول است و فرد حتی در روز تا 4 3 بار استمناء می كند و در نتیجه عوارض شدیدتری ظاهر شده است :
الف. خستگی و كوفتگی (Fatigues/Tiredness)،
ب. نوسان خلق یا تغییرات سریع خلقی (Mood swings)،
ج. حساسیت بیش از حد و زودرنجی ( Irritability)،
،(Lower back pain) كمردرد .
ه. نازك شدن موها (Thinning hair)،
و. ناتوانی جنسی زودرس در جوانی (Youth impotence)،
ز. بیخوابی یا بدخوابی و مشكلات مشابه (Insomnia/Sleep problem ).

3. مرحله گرفتاری بسیار شدید یا حالت اعتیاد (Addictive)
بروز علایم زیر در فرد گرفتار، نشان دهنده آن است كه شدت ابتلای وی یا مدت آن بیش از مرحله دوم است و فرد حتی در روز 5 بار استمناء می كند و در نتیجه عوارض بسیار شدیدتری ظاهر شده است :
الف. خستگی و كوفتگی (Fatigues/Tiredness)،
ب. ریزش شدید موها (Severe hair loss)،
ج. تارشدن دید چشمها (Blurred vision)،
د. وز وز گوش ( Buzzing in the ears)،
ه. انزال زودرس و غیرارادی یا خروج منی به صورت قطره قطره ( prematurelyEjaculation)،
و. درد كشاله ران و ناحیه تناسلی (Groin/Testicular pain)،
ز. دردهای قولنجی در ناحیه لگن و استخوان دنبالچه ( tail bonePain or cramps in the pelvic cavity or ).

در دانش پزشكی، روند پیدایش علایم یك بیماری و چگونگی بروز عوارض و نشانههای كلینیكی، در شناخت هر چه بیشتر یك بیماری بسیار مهم است و میتواند پزشك را در تشخیص و درمان بهتر بیماری و مریض را در پیشگیری كمك كند. به این دلیل مناسب است درباره نحوه پیدایش برخی از عوارض خود ارضایی كه در به آن اشاره شد بیشتر به آن توضیح داده شود تا خواننده عزیز با روند پیدایش این عوارض، یا به اصطلاح پاتوفیزیولوژی (Pathophysiology) آن آشنا شود .
1. خستگی و كوفتگی:
انقباض شدید و یك مرتبه تمام عضلات بدن در جریان انزال (ارگاسم یا اوج لذت جنسی)، باعث مصرف سریع مواد غذایی ذخیره شده در عضلات و به طور عمده كاهش گلیكوژن (ماده اصلی لازم برای تولید انرژی عضلانی) میشود. خستگی عضلانی تقریبا با سرعت تهی شدن عضلات از گلیكوژن رابطه مستقیم دارد و هرچه این سرعت بیشتر باشد، خستگی بیشتر است . درخودارضایی بسیار زیاد و بیمار گونه، به علت انقباضهای مكرر عضلات بدن، ذخایر گلیكوژن عضلات به سرعت تمام میشود و خستگی و كوفتگی همیشه از عوارض بدیهی آن است .
2. ریزش مو:
خودارضایی شدید و بیمارگونه به تدریج با تغییرات هورمونی و شیمیایی كه در بدن ایجاد میكند، باعث افزایش هورمون جنسی مردانه؛ یعنی، تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون (DHT=Dihydrotestosterone) میشود كه از عواقب بالا بودن ماده DHTدر خون، ریزش موها و تاسی و بزرگ شدن پروستات و عوارض ناشی از آن در پیری است .
3. خود ارضایی مكرر و بیمار گونه و اعتیادی باعث تحریك بیش از حد سیستم عصبی پاراسمپاتیك و افزایش تخلیه اَستیل كولین (Acetyle Choline) از انتهای این رشته ها در مغز میگردد كه این خود باعث پارهای از عوارض جسمانی و روانی، چون حواسپرتی (Absentmilndedness)، كمی حافظه (Memory)، عدم تمركز حواس، سیاهی رفتن چشم و در نهایت تاری دید میشود. تمام این علامتها ناشی از تغییر تعادل میزان مواد شیمیایی موجود در مغز است كه بین سلولهای عصبی رد و بدل میشود و انتقال پیامهای مختلف را بر عهده دارد .
برخی نیز بر این عقیدهاند كه علت بروز اختلالات مغزی (مانند حواس پرتی، عدم تمركز حواس و كاهش حافظه) ناشی از ظرفیت عظیمی از انرژی بدن است كه در انزال های مكرر در یك روز ، تخلیه شده و هدر میرود؛ زیرا مایع منی حاوی مقدار بسیار زیادی DNA ( هسته 400-300، اسپرمی كه در هر انزال خارج میشود)، RNA آنزیمها، پروتئینها، مواد قندی، لسیتین (Lecithin)، كلسیم، فسفر، نمكهای بیولوژیك، تستوسترون و… است. این ذخایر عظیم انرژی – كه باید در بدن برای رشد و تقویت بخشهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد – بیهوده و به طور مكرر از بدن خارج میشود و هر كدام عوارضی را به دنبال میآورند .
برای مثال از آنجا كه سلولهای خونی و پلاكتها در مغز استخوانها تولید میشود و به تكامل نهایی میرسد و برای تولید آنها نیز انرژی بسیار زیادی مورد نیاز است؛ در افراد گرفتار خودارضایی، تكامل مغز استخوان و در نتیجه تولید سلولهای خونی با مشكل مواجه شده و منشأ كم خونی، ضعف و خستگی در این افراد است. نیز دفع فسفر و لیستین بیش از حد از طریق انزالهای مكرر، باعث كاهش ذخایر این مواد میشود كه مواد حیاتی برای سلامتی سلولهای عصبی هستند و در نتیجه اختلال عملكرد سیستم عصبی، مانند حواس پرتی، عدم تمركز حواس و… بروز خواهد كرد .
آسیبهای روحی و روانی
ضعف حافظه و حواسپرتی، اضطراب، منزوی شدن و گوشهگیری، افسردگی، بینشاطی و لذت نبردن از زندگی، پرخاشگری، بداخلاقی و تندخویی، كسالت دائمی و ضعف اراده، احساس حقارت، عدم اعتماد به نفس، احساس گناه و عذاب وجدان بروندادهای روانی و روحی خودارضایی بیمارگونه و به شكل اعتیادی است. شرح پارهای از این موارد در مباحث گذشته روشن شد .
آسیب : های اجتماعی
ناسازگاری خانوادگی، بیمیل شدن به همسر و ازدواج ، ناتوانی در ارتباط با جنس مخالف و همسر(استمناء بعد از ازدواج )، احساس طرد شدن، از بین رفتن عزّت، پاكی، شرافت و جایگاه اجتماعی، دیر ازدواج كردن و لذت نبردن از زندگی مشترك جهت آگاهی بیشتر
راههای درمان برای اعتیاد به خود ارضایی بیمار گونه :
1. نخستین گام برای درمان خود ارضایی بیمار گونه ، اعتقاد و ایمان به درمانپذیری آن و دوری از یأس و ناامیدی است. اما رسیدن به نتیجه و ایجاد هرگونه تغییر و دگرگونی نیازمند گذشت زمان، انتخاب راه صحیح و به كارگیری دقیق دستورها است. البته ترك اعتیاد و عادت نامطلوب، در زمانِ كوتاه بدون راهنمای كارآزموده و دلسوز، امكان ندارد. از همه اینها مهمتر، اراده و خواست فرد، نقش كلیدی و محوری را ایفا میكند. درمان و چاره جویی باید منطبق بر خواست فرد باشد؛ زیرا تا وقتی كه او نخواهد، میتوان با قاطعیت گفت كه درمان نخواهد شد .
بنابراین بیمار اگر بخواهد، میتواند بر بیماری اش غلبه كند و جمله معروف «خواستن توانستن است»، عین حقیقت است. اراده همچون نهالی است كه باید آن را پرورش داد تا به مرحله خودشكوفایی و ثمردهی برسد؛ به عبارت دیگر، اراده تقویت شدنی و پرورش یافتنی است و راه پرورش و تقویت آن این است كه برخلاف میل خود، اندك اندك به مقابله با ایك اعتیاد برخیزد تا پس از مدتی لذت توانستن را بچشد
2. تلاش برای تقویت اراده از گامهای مهم در امر بهبود است. نگویید اراده از ما سلب شده است! ممكن است اراده انسان ضعیف شود؛ ولی هیچ گاه از بین نمیرود. نشانه اینكه هنوز اراده باقی است، این است كه شخص این عمل را در حضور دیگران و در هر شرایطی انجام نمیدهد. برای تقویت اراده، راههای زیادی پیشنهاد شده كه از جمله آنها تلقین به خود است ویكتور پوشه – روان شناسِ فرانسوی – می گوید: افراد مبتلا به این استمناء بیمار گونه و اعتیادی ، هر روز به دفعات مختلف با تمركز فكر به خود بگویند «: من به خوبی قادرم این اعتیاد را از خود دور كنم، من قادرم . » تكرار این عبارت ساده، اثر عجیبی در تقویت اراده و روحیه دارد .
“پل ژاگو” بر آن است كه «: تلقین، قبل از خواب نیز مؤثر است »
3. سعی شود شكم به هنگام خواب، بیش از حد معمول پر نباشد
4. از پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان اجتناب گردد .
5. از نگاه كردن به مناظر، فیلمها و تصاویر تحریك كننده، خودداری شود
6. از شنیدن و خواندن مباحث و مطالب جنسی و حتی شوخیهای تحریككننده و فكر كردن در این امور، دوری شود .
7. از خوردن مواد غذایی محرك، مانند خرما، پیاز، فلفل، تخممرغ، گوشت قرمز و غذاهای پرچرب – اجتناب و به میزان ضرورت اكتفا شود .
8. قبل از خواب مثانه تخلیه شود .
9. از نوشیدن افراط گونه آب و مایعات پرهیز شود (به خصوص شبها و قبل از خوابیدن ).
10. از دستورزی با اندام جنسی، باید اجتناب نمود و در هیچ شرایطی، نباید دستورزی كرد !
11. هرگز نباید به رو خوابید .
12. به منظور تخلیه انرژی – زاید بدن، به طور منظم و زیاد باید ورزش كرد .
13. برای اوقات فراغت خود، برنامه داشته باشد و آن را با مطالعه، ورزش، زیارت، عبادت و … پر كند .
14.سعی كنید كمتر در مكانی خلوت و تنها و دور از نظر دیگران باشید .
15. هرگاه مورد هجوم افكار جنسی واقع شدید، باید بلافاصله از مكان خلوت و دور از نظر دیگران خارج شود و خود را به كاری سرگرم كند. در این زمینه گفت و گو با دوستان، مشاركت در برنامه های جمعی بسیار مفید است .
منبع پایگاه پزشكان بدون مرز

آیا خودارضایی عامل اصلی بروز مشكلات جنسی ماست؟
یكی از سوالات بسیار شایعی كه در حال حاضر در جامعه ما مطرح است تحقیق در مورد مسئله “خودارضایی” است. در واقع درحال حاضر سردرگمی عمیقی از نظر درست بودن یا نبودن انجام خودارضایی در ذهن بسیاری از افراد جامعه وجود دارد. سوالات بسیار زیادی در این زمینه مطرح شده است، سوالاتی كه با مراجعه به پژوهشگران زمینه های مختلف علوم تجربی و انسانی با پاسخ های متفاوتی روبرو شده است. بعضی ها با خودارضایی موافق اند و معتقدند هیچ دلیل علمی برای خودداری از آن وجود ندارد. بعضی دیگر بشدت با آن مخالفند و سعی میكنند دیگران را به خودداری از آن تشویق كنند. بعضی دیگر با خودارضایی مشروط موافقند و بعضی دیگر خودارضایی را تنها محدود به شرایط خاص (و بخصوص عدم دسترسی به همسر)
مجاز می شمارند. بعضی معتقدند خودارضایی با مشكلات جسمی و روحی زیاد و متنوعی همراه است. بعضی فكر میكنند خودارضایی هیچ عارضه ای ندارد. واقعاً كلاف سردرگمی است. اما همه در یك چیز اشتراك نظر داریم: همه ما این كار را میكنیم، فقط نمیدانیم بعدش چه بلایی به سرمان می آید؟! (كه به هرحال چندان تفاوتی در اصل انجام كار نمیكند چون به هرحال كار خود را می كنیم). حالا تا وقتی مسئله شخصی است “این موضوع به خودمان ربط دارد” اما وقتی دارای همسر رسمی هستیم واقعاً معلوم نیست واكنش همسرمان به این امر چیست و این دفعه دیگر واقعاً نمیدانیم بعدش چه بلایی به سرمان می آید؟! (فیلم زیبایی آمریكایی را دیده اید؟ ظاهراً نظر همه خانمها بر این است كه سرنوشت شوم آقای برن هام- با بازی كوین اسپیسی- لیاقت همه مردانی است كه كنار همسرشان اقدام به آن جور كارها میكنند!) شاید بد نباشد اینجا- بصورت پرسش و پاسخ- بدنبال پاسخی برای برخی از سوالات شایع در مورد خودارضایی باشیم .
1. آیا خود ارضایی از نظر علمی برای انسان عارضه یا خطری ندارد؟
خودارضایی در میان مردان امر كاملا شایعی است (بیش از 90 درصد از مردان در طول زندگی حداقل یك بار اقدام به خودارضایی كرده اند) كه به اعتقاد بعضی علامت سلامت جنسی یك مرد (و البته یك زن) بشمار میرود. فرهنگ و مذهب 2000 ساله یهودیت و اسلام بشدت افراد را از ریختن آب منی به خارج از رحم زنان (كه شامل خودارضایی هم میشود) نهی كرده است. (در واقع آنچه در اسلام منع شده است نه لذت بردن از خود، كه ریختن آب منی به بیرون بوده است. در واقع تا آنجا كه من یادم است هیچ اظهار نظر مخالفی در مورد خودارضایی خانمها وجود نداشته است) وجود چنین فشار فرهنگی – مذهبی ریشه داری باعث شده است تا در میان مردم شایعات فراوانی در مورد عوارض ناشی از خودارضایی شكل بگیرد. شایعاتی مانند احتمال كاهش بینایی و كوری- ضعف عمومی قوای جمسانی- غش و دیوانگی- و موارد بسیاری مانند آن. تقریباً اغلب افرادی كه بطور مرتب خودارضایی میكنند، سعی میكنند در اولین برخورد با علائم یك اختلال، آن را به موضوع خودارضایی خود نسبت دهند. ظاهراً هنوز دلایل علمی قاطعی به نفع این شایعات یافت نشده است و از آن طرف مزایای بسیاری چون امكان تقویت تخیلات و توانایی و اعتماد به نفس جنسی و همینطور كاهش تنشهای روحی و جنسی افراد، برای آن برشمرده شده است. شاید متعجب بشوید از اینكه بدانید یكی از روش های موفق درمان زودارضایی مردان نوعی خودارضایی هدایت شده است (البته با روش و جزئیات خاص خود). یكی از دوستان سوال میكرد آیا نبود دلیل علمی دال بر عارضه دار بودن خودارضایی دلیل بر بی خطر بودن آن است؟ پاسخ این است كه با توجه به اصل برائت در زندگی روزمره وقتی دلیلی بر خودداری از انجام كاری وجود ندارد واقعاً اجازه داریم كه آن را انجام دهیم (البته میل خودتان است. سوءتفاهم نشود من اصراری ندارم !)
2. آیا خودارضایی یك فعالیت جنسی طبیعی است؟
با رسیدن زمان بلوغ و افزایش سطح هورمون های جنسی و بروز صفات ثانوی در اندام های تناسلی، كنجكاوی های جنسی نیز افزایش می یابد. این نوجوانان هرچند از لحاظ عملكردی دارای توانایی داشتن رابطه جنسی و نزدیكی با جنس مخالف اند، بدلیل مخالفت ها و فشارهای محیطی از این كار بازداشته میشوند. تجمع این فشارهای درونی غریزی باعث چاره جویی فرد و یافتن راهی برای تخلیه این تنشهای جنسی است. در این زمان خودارضایی اغلب ساده ترین راه برای فروكش كردن این هیجانات است. در این بین پسرها زودتر و بیشتر از دخترها اقدام به خودارضایی میكنند (كه با توجه به اختیارات و آزادی های بیشتر آنها در جامعه چندان هم دور از انتظار بنظر نمیرسد). هرچند بسیار دیده شده است كه دختران و پسران از سنین پایین تر هم اقدام به خودارضایی كنند (بارها دخترخانم هایی با من صحبت كرده اند كه به یاد داشتند از سنین 5یا 4 سالگی اقدام به خودارضایی میكردند)، تفاوت عمده خودارضایی در سن بلوغ در حضور تخیلات جنسی غنی و متنوع است. این تخیلات جنسی نقش مهمی در شكل دادن هویت جنسی فرد دارد، در پناه این تصورات وی میتواند در یك محیط شبیه سازی شده به تمرین نقش جنسی خود در رابطه با جفت احتمالی بپردازد. نوع و محتوای این تخیلات در دو جنس كمی متفاوت است. در مردان تصورات جنسی بیشتر شامل زنان برهنه و رفتارهای جنسی آلت محور است. در دخترخانمها این فضا بیشتر شامل صحنه هایی است كه در آن مرد مورد علاقه اشان در موقعیت های عاشقانه ای مانند طبیعت دور از غوغای انسانی، به شدت به آنها ابراز عشق و عاطفه میكند. بوسه و نوازش جزء مهم این صحنه ها را تشكیل میدهد. بنابراین در این دوران خودارضایی یك مرحله میانی در شكل دادن هویت و توانایی های جنسی فرد را تشكیل میدهد. در بزرگسالی نیز خودارضایی (به دور از احساس ترس و گناه و تشویش) نقش مهمی در كاهش تنشهای درونی (اعم از جنسی و غیر جنسی) بعهده دارد. هنگام خشم و ترس و ناراحتی
های درونی معمولاً خودارضایی یك واكنش دفاعی برای برگشت به تعادل روحی ابتدایی به شمار می رود. اما در مورد كلمه طبیعی بودن. راستش را بخواهید من با این كلمه “طبیعی” مشكل دارم و فكر میكنم در جامعه یك معنای روشن و مشخصی ندارد. اگر طبیعی را به معنای سالم بگیریم پاسخ مثبت است. از نظر من بعنوان یك سكسولوژیست، خودارضایی دركل یك فعالیت جنسی سالم است. اما كامل نیست ناقص است، چون بدون حضور فیزیكی جفت (= پارتنر) صورت میگیرد و مانند آن هم ارضاء كننده نیست چون حواس پنجگانه كارایی واقعی لازم در افزایش تحریكات حسی را ندارند. فقط تجسم و تصور است كه وارد میدان میشود. برای توضیح بیشتر باید دقت كرد كه خودارضایی هم مانند بقیه فعالیت های جنسی اگر در شرایط نامناسبی انجام شود یك فعالیت جنسی ناسالم است كه با عوارض بعدی همراه خواهد بود (مثلاً در شرایط ترس و اضطراب و عجله و هیجان شدید و احساس گناه) و این مسائلی است كه خیلی ها نمیتوانند از هم جدا كنند و خیلی سوال میشود .
در مورد تعداد و مدت خودارضایی نمیتوان هیچ چهار چوب مشخصی بعنوان محدوده نرمال تعیین كرد. تعیین اینكه چه موقع میتوان با قاطعیت اظهار نظر كرد كه فرد بصورت افراطی معتاد به خودارضایی شده و باید به فكر چاره بود همیشه هم آسان نیست. یك معیار خوب این است كه اگر خودارضایی به قدری افزایش یابد كه زندگی روزمره فرد را مختل كند باید برای تعدیل آن چاره اندیشید (گاهی گزارش شده كه یك فرد ممكن است تا روزی 20 بار اقدام به این كار بكند ).
3. آیا خودارضایی باعث بی نیازی از روابط جنسی طبیعی بین زن و مرد میشود؟ آیا خودارضایی برای كسی كه همسر دارد درست است؟
در واقع خودارضایی بعنوان جایگزینی برای روابط جنسی طبیعی با جنس مخالف تصور نمیشود. و این دو معنی دارد اول اینكه اگر كسی خودارضایی میكند بی نیاز از (ویا لزوماً بی توجه به) یك رابطه جنسی با جنس مخالف نیست و معنی دوم اینكه رابطه جنسی دوطرفه زن و مرد هم به معنی لزوم كنار گذاشتن خودارضایی نیست. اگر ما چنین نگرشی را بپذیریم هیچ ترسی از انجام خودارضایی حتی در كنار همسرمان نخواهیم داشت. خودارضایی فرآیند لذتبخشی است كه میتواند (در كنار و) علاوه بر معاشقه و نزدیكی دوطرفه انجام شود. هستند افرادی كه این كار را در كنار همسرشان انجام داده اند و بدون واكنش بدی از آن لذت برده اند. نكته قابل توجه این است كه خودارضایی خانم ها یكی از مهمترین موضوعات فیلم های جنسی تحریك كننده اقایان را تشكیل میدهد و برای بسیاری از آقایان خودارضایی همسرشان بسیار لذتبخش و تحریك كننده است. اما علت مخالفت بسیاری از خانمها با خودارضایی شوهرشان (بعنوان یك توهین بزرگ) شاید نگرانی از این باشد كه خودارضایی بتدریج جایگزین روابط عاطفی- جنسی با او شود. برای آنها خودارضایی شوهر نشانه پایان دوره جذابت های جنسی زنانه است. خودارضایی شوهر با این دید بسیار غم انگیز و دردناك بنظر میرسد و نشان از احتمال جدایی و عوارض ناشی از آن خواهد بود. خشم و تعارضات درونی و عدم ارتباط كلامی میتواند تشدید كننده چنین حسی شود. از آن طرف باید توجه داشت كه در دعواهای خانوادگی بسیار پیش می آید كه شوهر آگاهانه برای تنبیه همسرش در كنار او اقدام به خودارضایی میكند. یك فرایند شرطی شدن منفی كه باعث تشدید احساس بد نسبت به خودارضایی خواهد شد. بنابراین در تكمیل سخن اولم، خودارضایی مرد و زن اگر جایگزین رابطه جنسی طبیعی شود بعنوان یك مشكل باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد در غیراینصورت خیر. (فكر میكنم این به نظر آنهایی كه نگرانند ممكن است خودارضایی جای یك رابطه جنسی ارضاء كننده دونفره را بگیرد نزدیك میشود نه؟) اما به هرحال نظر جامعه ممكن است جز این باشد. در یك مطالعه توسط Dr. Archibald Hart كه در كتابی به نام “The Sexual Man” منعكس شد، بنا به یك بررسی روی 600 آمریكایی مسیحی، با وجودیكه حدود 61 درصد از مردان متأهل اقدام به خودارضایی میكردند و بیش از 90 درصد از این افراد از این مسئله احساس گناه نداشتند، تنها 13 درصد از مردان متاهل خودارضایی را یك “عمل طبیعی” ( نرمال) تلقی میكردند. بنا بر این گزارش بیش از 80 درصد از این مردان متأهل، در حد هفته ای یكبار اقدام به خودارضایی میكردند .
4. آیا خودارضایی منجر به ترس، اضطراب، افسردگی و انواع ناراحتی های روحی در انسان نمیشود؟
شاید بسیاری دیده باشید افراد افسرده و پریشان حالی كه قسمت قابل توجهی از دلمشغولی های روزانه شان را خودارضایی تشكیل میدهد. آیا واقعاً این خودارضایی نبوده كه منجر به چنین عوارض جسمی و روحی دلخراشی در آنها شده است؟ پاسخ ما این است كه خیر. در این افراد خودارضایی (و در واقع محدودیت فعالیت جنسی به خودارضایی) نه علت بلكه خود معلول و نشانه عوامل زمینه ساز دیگری است. روابط خانوادگی ناسالم، درگیری ها و اختلافات همیشگی والدین، نبود آموزشهای صحیح برای داشتن یك زندگی بدون تنش، عدم حمایت خانوادگی، كمبود دانش و مهارتهای جنسی لازم، حضور اختلالات روحی-روانی با منشاء زیستی (رفیق بد، ذغال خوب!) همه و همه عواملی است كه منجر به قطع تدریجی ارتباط فرد با محیط و روی آوردن به خلوت انزوای تردید و ترس و تعارضات بی پایان میشود. در این حال فرد سعی میكند تمام تنشها و هیجانات درونی خود را با خودارضایی تخفیف دهد كه اتفاقاً كمك بزرگی است اما به تنهایی نمیتواند جایگزین زندگی سالم و ارضاء كننده وی شود. برای كمك به فرد باید به بررسی و رفع عوامل زمینه ساز ابتدایی برگشت. در این صورت فرد به زندگی عادی برمیگردد.
یادتان نرود كه خودارضایی عامل نیست یك نشانه است .
5. خودارضایی چقدر در جامعه شایع است؟ چه تفاوتی بین زن و مرد از این لحاظ وجود دارد؟
از زمان اولین بررسی مهم آلفرد كینزی در مورد رفتارهای جنسی آدمی در میانه قرن بیستم، بررسی های متعددی در مورد ابعاد مختلف این رفتارها بعمل آمده است. در یكی از این بررسی ها توسط Robert ,Edward O. Laumann, John H. GagnonT. Michael, and Stuart Michaels كه در 1994 از طرف دانشگاه شیكاگو منتشر شد، براساس مصاحبه های رودرو و پرسشنامه های انفرادی پر شده توسط 2969 نفر از زنان و مردان بین سنین تا 89 18 سال مشخص شد كه حدود 42 درصد از زنان و 63 درصد از مردان در آن سال اقدام به خودارضایی كرده بودند .
براساس مطالعه دیگری توسط Samuel S. Janus و همكارانش (معروف به گزارش یانوس) كه روی تعداد زیادی از آمریكائیان بالای 18 سال بین سالهای 1983 تا 1992 انجام شد، در مقابل 25 درصد از آقایان 10 درصد از خانمها دارای خودارضایی مرتب (چندین بار در هفته یا روز) بودند. همچنین در مقابل 55 درصد از آقایان، 38 درصد از خانمها دارای خودارضایی منظم (در ماه یا روز) بودند. بر اساس مطالعات كینزی و گزارش منتشر شده از سوی موسسه كینزی (در بررسی های سال 1948 و 1953 میلادی به ترتیب در كتابهایی به نام رفتارهای جنسی در مردان و رفتارهای جنسی در زنان) 92، درصد از آقایان و 62درصد از خانمها حداقل یك بار در طول عمر خود اقدام به خودارضایی كرده بودند. مطابق این بررسی ها خودارضایی شایعترین فعالیت جنسی خانم های مجرد و دومین فعالیت جنسی شایع خانم های متأهل بوده است. البته باید توجه داشت كه نمونه مورد بررسی كینزی فقط شامل افراد تحصیلكرده سفیدپوست و زیر سن 35 سال بود (با این حال گزارش كینزی حتی تاكنون هم بزرگترین بررسی بر روی رفتارجنسی انسان در نوع خود محسوب میشود). انتظار بر این است كه در جامعه ایران بدلیل محدودیت های جنسی بیشتر، آمار شیوع و دفعات خودارضایی بیشتر از ارقام گفته شده باشد. در مورد علت پایین تر بودن آمار خودارضایی در خانمها نسبت به آقایان بطور سنتی علل فرهنگی- اجتماعی و آموزشهای ابتدایی دخترخانمها در سنین كودكی بعنوان عامل اصلی ذكر میشده است. ابراز تمایلات جنسی مستقل (خارج از خدمات جنسی برای شوهر) از قدیم نشانه “هوایی”و “غیرقابل اعتماد بودن” وی در تعهد به روابط جنسی با شوهرش محسوب میشده است (نگاه كنید به فیلم آقای هالو اثر داریوش مهرجویی). ختنه كردن دختران كه همچنان در نواحی مختلف ایران ادامه دارد نمونه ای از تلاشهای جامعه سنتی در تخفیف خطر بروز تمایلات جنسی مستقل خانمهاست. از نظر فرهنگ سنتی، فعالیت جنسی برای یك زن تنها زمانی مورد تأیید است كه در خدمت تقویت روابط زناشویی با مرد (بعنوان خریدار خدمات جنسی زن) و تولید مثل، قرار بگیرد. تجربیات من در ایران نشان داده است كه امروزه هم خانم ها ترجیح میدهند خودارضایی خود را از نزدیك ترین دوستان و حتی همسرانی كه با آنها روابط عاطفی- جنسی خوبی دارند پنهان كنند. از نظر آنان آشكار شدن این مسائل نتیجه ای ندارد جز احساس كم شأنی شدید ناشی از ابراز نیاز و اغناء كنش های جنسی. حتی بعضی از مالش دستی كلیتوریس توسط همسرانشان بشدت احساس ناراحتی میكنند (كه خود همین میتواند یكی از علل مشكلات ارگاسم حین نزدیكی در آنها باشد ).
6. روش درست خودارضایی چیست؟ به چه نكاتی باید توجه كرد؟ و چه نكاتی را باید برای اجتناب از عوارض ناخواست رعایت كرد؟
من در كتاب “پیشگیری از اختلالات جنسی” دو بخش را هم به خودارضایی در مردان و خودارضایی در زنان اختصاص داده ام كه شاید بهتر باشد در فرصت دیگری مشروح این نكات را جداگانه در دسترس خوانندگان قرار دهم. توجه داشته باشید كه موقع خودارضایی استفاده از صابون و مواد شوینده (و گاه دیگر مواد شوینده) ممكن است منجر به درد و سوزش و خراشیدگی و التهاب پوست آلت شود و توصیه میشود درصورت لزوم از پمادهای چرب كننده یا مواد لغزنده ای چون وازلین استفاده كنید .
7. آیا خودارضایی لزوماً با باورهای مذهبی ما مغایرت دارد؟ با توجه به روایت هایی كه از خودارضایی به “گناه كبیره” تعبیر شده است آیا توصیه به خودارضایی به نوعی امتناع از شریعت و مخالفت با احكام الهی نخواهد بود؟
به این سوال به دوصورت میتوان پاسخ داد. پاسخ اول میتواند این باشد كه وظیفه پاسخ به اینگونه پرسشها بعهده من نیست. من فقط بعنوان یك پزشك میتوانم نظریات جدید علمی كه بر اساس بررسی های آماری و علم بیواستاتیك (امار زیستی) صورت گرفته است را به خوانندگان منتقل كنم. شما خوانندگان عزیز برای یافتن پاسخ چنین پرسشهایی بهتر است به مراجع تقلید و آیات عظام كه در این موارد فتوایی دارند مراجعه كنید. اظهار نظر شرعی و فقهی در این باره از حوزه اختیارات من خارج است و نظری در این باره ندارم. بعبارت دیگر همانطور كه مجتهدین در كار ما بعنوان پزشك دخالت نمیكنند من هم بعنوان پزشك (لااقل از روی ادب و احترام) نباید اظهار نظر غیرمسئولانه در این زمینه داشته باشم. اما پاسخ دوم میتواند به صورت دیگری باشد. در مقاله ای دیگر ثابت خواهیم كرد و نشان خواهیم داد كه جواب به این سوال منفی است و (براساس برداشت های من از آموزه های فقه شیعی و نظریات خاص بیانگذار انقلاب اسلامی در باب حكومت اسلامی، توصیه به خودارضایی لزوماً به معنای مخالفت با احكام الهی نخواهد بود. به هرحال آنچه كه مسلم است انجام خودارضایی همراه احساس گناه و حضور تعارضات درونی ممكن است منجر به عوارض كوتاه مدت یا درازمدتی شود. از این رو باید از آن دسته از افراد كه قلباً این كار را مخالف اعتقادات خود میدانند (تا وقتی كه به این عقیده پایبندند) خواست از انجام این كار خودداری كنند. متاسفانه بارها شاهد بوده ایم كه افراد بسیاری هرچند شفاهی بصورت شدید از خودارضایی بعنوان یك عمل قبیح یاد میكنند، خود بصورت مرتب مرتكب اینگونه اعمال قبیح میشوند! و این همان چیزی است كه بعنوان موتور مولد بسیاری از تعارضات درونی ما عمل میكند. راستش را بخواهید بعد از گذشتن قرنها از زمان بوعلی سینا ها و رازی ها و بیرونی ها، شاید این اولین بار است كه یك بار دیگر حكمت و طبابت به ناچار باید در كنار یكدیگر قرار بگیرند (فقط امیدوارم به منظور رفع پاره ای مشكلات ناچار از ورود به بحث كواكب و رصد سیارات و رمل و اصطرلاب و علم نجوم و احیاناً دیگر علوم غریبه نشویم. هرچند از ظواهر امر چنان بر می آید كه فعلا قمر بدجوری در برج عقرب جاخوش كرده است و اوضاع كواكب دلالت دارد بر…..).