مسمومیت با دیازپام

 Diazepam poising

مسمومیت با دیازپام

دیازپام برای تسکین اضطراب ، اختالالت خواب ، و اختالالت هراس تجویز می شود. این دارو همچنین به عنوان ضد تشنج و شل کننده ماهیچه اسکلتی استفاده می شود

اشکال دارویی دیازپام

قرص های 1 و ۵ و 25 میلی گرمی در جعبه های 255 عددی

فارماکونتیک

از راه خوراکی سریع و بهخوبی جذب می شود. جذب آن از راهعضالنی به محل تزریق بستگی دارد وممکن است آهسته و نامنظم صورت گیرد

اگر به عضله دلتوئید تزریق گردد جذب آنمعموال سریع و کامل خواهد بود. اتصال آن به پروتئینهای پالسمایی تا 99 درصدمی باشد. در کبد متابولیزه شده و بهمتابولیت دزمتیل دیازپام و اگزازپام تبدیل می شود

نیمه عمر دیازپام در پالسما 1-2 روز است در حالی که نیمهعمر دزمتیل دیازپام حدود ۰5 ساعتاست.

متابولیت دارو از طریق کلیه دفعمی شود

مواردمصرف دیازپام

این دارو برای اضطراب ، سندرم قطع مصرف الکل ، اختالالت تشنجی ، درمان اضافه صرع میوکلونیک ، درمان وحشت و ترس بیش از حد ، اسپاسم عضلات اسکلتی ، سردرد ، تکانهای غیر ارادی یا لرزش توصیه می شود

در کوتاه مدت برای درمان اضطراب و بیخوابی، و به عنوان داروی کمکی در درمان عالئم حاد قطع مصرف داروها، حمله مداوم صرعی و تشنجات ناشی از تب و مسمومیتها، گرفتگی عضلات اسکلتی، مصرف قبل از جراحی(بهعنوان داروی پیش بیهوشی) به کارمیرود

Lead poising

مسمومیت با مس

مقدار مس در بدن یک فرد سالم بین 100 تا 150 میلی گرم تخمین زده می شود. مس به طور وسیعی در طبیعت پخش و توزیع شده است. حتی برنامه های غذایی فقیر و نامناسب نیز، نیازهای افراد به مس را تامین می کنند . کمبود این عنصر نادر است.

معمولا در بیماران مبتلا به نفروزیس(نارسایی کلیه)، ویلسون، مبتالیان به سوء تغذیه کمبود مس پروتئین – انرژی و نوزادانی که در درازمدت تنها با شیر گاو تغذیه شده باشند، دیده می شود اگر مواد غذایی در ظروف مسی به خصوص انواع سفید کاری نشده و ظروفی که این لایه در آن ها آسیب دیده یا زنگ زده باشد تهیه، پخت و پز و نگهداری شوند این غذا منجر به مسمومیت خواهد شد

مسمومیت با مس

مقدار مس وارد شده به بدن نباید بیشتر از 0.5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باشد. اگر مواد غذایی در ظروف مسی به خصوص انواع سفید کاری نشده و ظروفی که این لایه در آن ها آسیب دیده یا زنگ زده باشد تهیه، پخت و پز و نگهداری شوند این غذا منجر به مسمومیت خواهد شد

به طور کلی میزان عنصر مس در فردی که از لحاظ جسمی سالم است در حدود بین 100 تا 150 میلی گرم گزارش داده شده است

در خصوص تاثیرگذاری مس بر روند سالمت انسان می توان گفت که این عنصر بخشی از آنزیم هایی است که پروتئین های موثر بر واکنش های بیوشیمیایی تمامی سلول ها به شمار می روند این عنصر در روند جذب، ذخیره و سوخت و ساز آهن نقش موثری را ایفا کرده و چنانچه فردی با کمبود آن در بدن خود مواجه شود، عالئمی نظیر کم خونی فقر آهن را تجربه خواهد کرد بدن انسان در حالت طبیعی در مقادیر باال به این ماده نیاز ندارد و تنها به مقدار کم و برای تولید هموگلوبین که جزء اصلی گلبول قرمز است می تواند موثر واقع شود مس علاوه بر موارد فوق الذکر در تولید انرژی، استخوان سازی، بافت های هم بند و انواع کالژن تاثیر بالایی دارد و در کارکرد مفید سیستم عصبی و همچنین محافظت از رشته های عصبی نقش موثری را بر عهده دارد

البته بسیاری از افراد مبتلا به تورم مفاصل، النگو و سایر محصولات مرتبط به مس را استفاده کرده تا بدین طریق از شدت دردشان کاسته شود.

مکانیسم اثر مس

تورم مفصل 

كم خونی 

افزایش حساسیت به مواد شیمیایی 

كلسترول بالا 

آنوریسم(بیرون زدگی موضعی شریانی)

خستگی 

آلرژی 

زخم معده 

بهترین منابع غنی موجود در مس عبارتند از

غذاهای دریایی 

مغزها 

دل، جگر و قلوه 

شکلات 

فلفل سیاه

در صورتی که فرد به شکلی افراطی از این نوع مکمل ها استفاده کند، با علائمی نظیر: تهوع، استفراغ، درد معده، سردرد، گیجی، ضعف و اسهال روبه رو می گردد

مسمومیت با مس به ندرت رخ داده ولی در موارد حاد آن فرد ممکن است به مواردی نظیر بیماری های قلبی، زردی، مدفوع سیاه رنگ، اغما و مرگ مواجه شود این عنصر در انواع غذاها، آب آشامیدنی و هوا وجود داشته و بدین خاطر است که تمامی افراد مقادیر . بالایی از این عنصر را به واسطه آشامیدن، خوردن و تنفس دریافت می کنند.

علائمی نظیر هیپوترمی، اختلالات ذهنی، مشکلاتی در رشد مو، ناخن، پوست و بعضی بافت ها در خصوص کمبود این عنصر در افراد دیده شده است و در موارد حاد نیز اختالالت ژنتیکی از عوارض دیگر آن می باشد.

بسیاری از افرادی که از مشروبات الکلی که با مس الوده شده بود مصرف کردند به سرعت با علائم مسمومیت با این عنصر مواجه شده اند؛ بدین خاطر به تمامی افراد توصیه می شود در خصوص طریقه مصرف این عنصر و میزان آن نهایت دقت را به عمل آورند

انتشار مس در محیط کار سبب بروز عالئم آنفلوآنزا می گردد که اغلب پزشکان از آن با نام”تب فلز”  یاد می کنند؛ البته چنین علائمی پس از گذشت 1 روز به تدریج از بین رفته و فرد وارد دوره نقاهت می شود

از مهمترین علائم آن می توان به آبریزش بینی، دهان و چشم، سردرد، دل درد، سرگیجه، اسهال، استفراغ، تپش قلب و مشکلات تنفسی اشاره کرد